|
BURCU KIVCI |
Hayvansal ve Mikrobiyel Rennet Kullanılarak Elde Edilen Peynirlerin Kimi Özelliklerin Karşılaştırılması |
|
MELİHA ARIKAN ASLANTÜRK |
Farklı Oranlarda İnek ve Keçi Sütü Kullanılarak Üretilen Maraş Dondurmasında Doğal ve Sentetik Salep Kullanımının Etkisinin İncelenmesi |
|
VİLDAN EYNALLI |
İnek ve Keçi Yoğurtlarının Yayık Altı Ayranlarından Elde Edilen Taze ve Kurutulmuş Çökeleklerin Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi |
|
BALKIR ERDEM |
Farklı Antibiyotiklerin Uygulandığı Sığırlardan Elde Edilen Sütlerin Yoğurda İşlenmesinde Starter Kültür Performansının Belirlenmesi |
2022 |
MERYEM MAĞRALI |
Farklı uygulamalara tabi tutulan andırın tirşiğinin antioksidan kapasite ve karakteristik bazı özellikleri üzerine fermentasyon ve ısıl işlem süreçlerinin etkisinin belirlenmesi |
2022 |
HİLAL KARAOĞLAN |
Ultrafiltrasyon tekniği kullanılarak ve geleneksel yolla üretilen yoğurtların kimi özelliklerinin karşılaştırılması |
2022 |
ZİŞAN AKBOĞA |
JELATİN VE ASMA YAPRAĞI BAZLI YENİLEBİLİR, AKTİF GIDA AMBALAJI ÜRETİMİ, KARAKTERİZASYONU VE MARAŞ SIKMA PEYNİRİNDE KULLANIM POTANSİYELİNİN ARAŞTIRILMASI |
2022 |
NERMİN TUNÇ |
Dondurularak kurutulmuş nar kabuğu tozu katkılı yoğurdun bazı özelliklerinin ve antioksidan kapasitesinin araştırılması |
2021 |
IRMAK İNAL ŞİT |
Yoğurt üretiminde hindistan cevizi yağı kullanımının ürün özellikleri ve raf ömrü üzerine etkisinin araştırılması |
2021 |
EROL ARIKAYA |
Kahramanmaraş ilinde tüketime sunulan yöresel ürünlerde ağır metal varlığının araştırılması. |
2021 |
MELİKE ADA SEVİM |
Değişik sarımsak formatlarının yoğurt üretiminde laktik asit bakterileri ile küf ve maya gelişimi üzerine etkisinin belirlenmesi |
2021 |
MEHMET YAŞAR ÖZKARA |
Kahramanmaraş, Gaziantep ve Şanlıurfa illerinde tüketime sunulan sade yağlarda bazı kalite parametrelerinin ve bitkisel yağ tağşişinin tespiti için Gaz Kromatoğrafi yöntemiyle β-sitosterol içeriklerinin belirlenmesi. |
2020 |
ECE DAMLA YANIK |
Kahramanmaraş Andırın yöresi tereyağlarının bazı kalite özelliklerinin belirlenmesi |
2020 |
İSLAM BEŞİR |
Farklı oranlarda inek, koyun ve keçi sütü kullanarak üretilen Maraş sıkma peynirlerinin depolama sırasındaki bazı kalite özelliklerinin belirlenmesi |
2019 |
ÖZLEM KALLİ KABACIK |
Maraş sıkma peynirinin kalitesi üzerine farklı salamura koşullarının etkisinin incelenmesi |
2019 |
MERVE PALABIYIK |
Maraş sıkma peynirinin depolanması sürecinde belirli sıcaklık ve salamura koşullarının etkisinin belirlenmesi |
2019 |
BETÜL DEMİR |
On Sekiz Yaş Üstü Bireylerde İçeriği Düzenlenmiş ve Düzenlenmemiş Süt Ürünlerinin Tüketim Alışkanlıkları ve Obezite İlişkisinin Araştırılması: Hatay İli Örneği |
2019 |
BALKIR ERDEM |
Farklı antibiyotik uygulanmış sığır sütlerinden yapılan yoğurtların özelliklerinin ve starter kültür performanslarının incelenmesi |
2019 |
BETÜL DEMİR |
18 yaş üstü bireylerde içeriği düzenlenmiş süt ürünlerinin tercih sıklığı, kullanımının yaygın sebepleri, potansiyel yararları ve obezite ilişkisinin araştırılması |
2019 |
NESRİN ÇAPAR |
Glutensiz Maraş tarhanası üretimi ve ürünün bazı özelliklerinin incelenmesi |
2019 |
HAZEL DİLŞAD TATAR |
Fermente süt üretiminde kullanılabilecek maya ve laktik asit bakterilerinin teknolojik karakterizasyonu |
2019 |
MELTEM MAZI |
Kekiğin yoğurt üretiminde kullanım potansiyelinin araştırılması |
2018 |
MELİHA ARSLANTÜRK |
Farklı oranlarda inek ve keçi sütü kullanılarak üretilen maraş dondurmasında doğal salep ve stabilizan karışımın etkisinin karşılaştırmalı olarak incelenmesi |
2018 |
BURCU KIVCI |
Hayvansal ve mikrobiyel rennet kullanılarak elde edilen sıkma peynirlerinin kimi özelliklerinin karşılaştırılması |
2017 |
KÜBRA SUEDA AKINCI |
Starter ve starter olmayan kültür kullanılarak elde edilen fermente süt ürünlerinin kalite özelliklerinin belirlenmesi |
2017 |
VİLDAN EYNALLI |
İnek ve keçi yoğurtlarının yayık altı ayranlarından elde edilen taze ve kurutulmuş çökeleklerin bazı özelliklerinin belirlenmesi |
2016 |
GÜNSEL ULUDAĞ |
Adıyaman Peynirinin Yapımı ve Bileşimi |
2016 |
TUĞBERK ANÇEL |
Kahramanmaraş Yöresinde Üretilen ve Tüketime Sunulan Bazı Süt ve Süt Ürünlerinde Aflatoksin M1 Varlığının Araştırılması |
2016 |
ÖZGE KÖROĞLU |
Kefir Dondurması |
2016 |
İBRAHİM HALİL AKSÜYEK |
Pastörize ve Çiğ Sütten Üretilen Şavak Tulum Peynirinin Olgunlaşma Sürecindeki Kimi Niteliklerinin Belirlenmesi |
2016 |
TUĞBERK ANÇEL |
Kahramanmaraş yöresinde üretilen ve tüketime sunulan bazı süt ve süt ürünlerinde aflatoksin m1 varlığının araştırılması |
2016 |
İBRAHİM HALİL AKSÜYEK |
Şavak tulum peyniri üretim tekniğiyle pastörize ve çiğ sütten üretilen peynirlerin olgunlaşma sürecindeki kimi niteliklerinin belirlenmesi |
2015 |
ESRA BAKIR |
Probiyotik bakterilerin dondurma üretiminde kullanımı üzerine bir çalışma |
2015 |
ÖZGE KÖROĞLU |
Kefir dondurması üretimi üzerine bir çalışma |
2015 |
GÜNSEL ULUDAĞ |
Yöresel Adıyaman peynirinin kimi özelliklerinin belirlenmesi üzerine bir araştırma |
2015 |
ESRA BAKIR |
Probiyotik Dondurma |
2015 |
ELİF SEZER |
Yoğurt Dondurması Üretimi |
2015 |
ELİF SEZER |
Maraş tipi yoğurt dondurması üretimi üzerine bir araştırma |
2013 |
GANİYUSUF NARLIOĞLU |
Geleneksel nohut mayasının ve üretiminde kullanıldığı poğaçaların bazı özellıklerinin incelenmesi |
2012 |
AYBİKE YENER |
Kahramanmaraş piyasasında keçi ve inek sütlerinden yapılarak satışa sunulan sıkma peynirlerinin bazı özelliklerinin belirlenmesi |
2012 |
TARIK YÖRÜKOĞLU |
Maraş tarhanasının bazı özelliklerinin belirlenmesi |
2011 |
CEMHAN DOĞAN |
Siirt otlu peynirinin geleneksel üretim yöntemi ve bileşimi |
2011 |
NAGEHAN KARAMAN |
Salep ve bazı stabilizatörlerin Maraş dondurmasının çeşitli nitelikleri üzerine etkilerinin belirlenmesi |