profile-image

Prof.Dr. KENAN SİNAN DAYISOYLU

MAKALELER

1. An Integrated Approach of Hypobaric Pressures and Potassium Permanganate to Maintain Quality and Biochemical Changes in Tomato Fruits

Muhammad Ali, DAYISOYLU KENAN SİNAN, Khan Hamid, Khan Muhammad Rafiullah, Khan Imran, Hussain Fida, Basit Abdul, Ali Mehboob, Khan Suliman, Idrees Muhammad, Yayın Yeri:Horticulturae, 2023

Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale https://dx.doi.org/10.3390/horticulturae9010009

2. Compositional analysis of natural pomegranate peel powder dried by different methods and nutritional and sensory evaluation of cookies fortified with pomegranate peel powder

Muhammad Ali, DAYISOYLU KENAN SİNAN, Pei Jinjin, Khan Muhammad Rafiullah, Salman Muhammad, Ahmad Rafiq, Ullah Hakim, Noor Gul Rah, Yayın Yeri:Frontiers Media SA, 2023

Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale https://dx.doi.org/10.3389/fnut.2023.1118156

3. Isolation, characterization, bacteriocin production and biological potential of Bifidobacteria of ruminants

Zafar Mahpara, Alam Sadia, Sabir Maimoona, Saba Nusrat, Din Ahmad Ud, Ahmad Rafiq, Khan Muhammad Rafiullah, Muhammad Ali, DAYISOYLU KENAN SİNAN, Yayın Yeri:Analytical Biochemistry, 2022

Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale https://dx.doi.org/10.1016/j.ab.2022.114926

4. Isolation, characterization, bacteriocin production and biological potential of Bifidobacteria of ruminants

Zafar Mahpara, Alam Sadia, Sabir Maimoona, Saba Nusrat, Din Ahmad Ud, Ahmad Rafiq, Khan Muhammad Rafiullah, Muhammad Ali, DAYISOYLU KENAN SİNAN, Yayın Yeri:Analytical Biochemistry, 2022

Uluslararası Hakemli SCI Özgün Makale https://dx.doi.org/10.1016/j.ab.2022.114926

5. An Integrated Approach of Hypobaric Pressures and Potassium Permanganate to Maintain Quality and Biochemical Changes in Tomato Fruits

Muhammad Ali, DAYISOYLU KENAN SİNAN, Khan Hamid, Khan Muhammad Rafiullah, Khan Imran, Hussain Fida, Basit Abdul, Ali Mehboob, Khan Suliman, Idrees Muhammad, Yayın Yeri:Horticulturae, 2022

Uluslararası Hakemli SCI Özgün Makale https://dx.doi.org/10.3390/horticulturae9010009

6. Health promoting benefits of postbiotics produced by lactic acid bacteria: Exopolysaccharide

GEZGİNÇ YEKTA, KARABEKMEZ ERDEM TUĞBA, TATAR HAZEL DİLŞAD, AYMAN SERMET, GANİYUSUFOĞLU EDA, DAYISOYLU KENAN SİNAN, Yayın Yeri:Field Crops Central Research Institute, 2022

Uluslararası Hakemli TR DİZİN Derleme Makale https://dx.doi.org/10.38042/biotechstudies.1159166

7. Commonly Consumed Functional Foods and Food Ingredients

DAYISOYLU KENAN SİNAN,TEKİN SAKALLI FATMA BETÜL, Yayın Yeri:International Journal of Agriculture Forestry and Life Sciences, 2020

Ulusal Hakemli Endekste taranmıyor Derleme Makale

8. The Importance of bioconversions of today

KARAHAN DAVUT,DAYISOYLU KENAN SİNAN, Yayın Yeri:International Journal of Agriculture Forestry and Life Sciences, 2020

Uluslararası Hakemli Google Scholar, Index Copernicus, ROAD, CiteSeerX, Scientific Indexing Services, ResearchBib, Eurasian Scientific Journal Index, Rootindexing, Microsoft Academic, JournalTOCs, J-Gate, Journal Factor, Cite Factor, Asos Index, Paperity. Derleme Makale

9. Recent developments of industrıal enzyme production in food biotechnology

DAYISOYLU KENAN SİNAN, YEŞİLTOPRAK BURCU, Yayın Yeri:International Journal of Agriculture, Forestry and Life Sciences, 2020

Uluslararası Hakemli Endekste taranmıyor Derleme Makale

10. The Products with Geographical Indication of Kahramanmaraş Province and Its Potentials

DAYISOYLU KENAN SİNAN,YÖRÜKOĞLU TARIK,ANÇEL TUĞBERK, Yayın Yeri:KSÜ Doğa Bilimleri Dergisi, 2017

Uluslararası Hakemli ESCI: Emerging Sources Citation Index Derleme Makale

11. Yöresel Maraş Tarhanasının Fonksiyonel ve Kimyasal Bazı Özellikleri

YÖRÜKOĞLU TARIK,DAYISOYLU KENAN SİNAN, Yayın Yeri:Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 2016

Uluslararası Hakemli Tübitak Ulakbim Özgün Makale

12. Tıbbi Olarak Kullanılan Bazı Yabancı Ot Tohumlarının Çimlenmeleri Üzerine Farklı Uygulamaların Etkileri

TURSUN AYŞE ÖZLEM,DAYISOYLU KENAN SİNAN,TURSUN NİHAT, Yayın Yeri:KSÜ Doğa Bilimleri Dergisi, 2015

Uluslararası Hakemli DOAJ, ISI Özgün Makale

13. Kefir ve Sağlık

KÖROĞLU ÖZGE,BAKIR ESRA,GÜNSEL ULUDAĞ,SEDAT KÖROĞLU,DAYISOYLU KENAN SİNAN, Yayın Yeri:KSÜ Doğa Bilimleri Dergisi, 2015

Uluslararası Hakemli TR DİZİN Özgün Makale

14. Bademde yüksek konsantrasyonlarda ozon gazı uygulamasının Plodia interpunctella Hübner ve Ephestia cautella Walker ya karşı etkinliği

IŞIKBER ALİ ARDA,ÖZTEKİN MEHMET SERDAR,DAYISOYLU KENAN SİNAN,DUMAN AHMET DOĞAN,EROĞLU SELDA, Yayın Yeri:Türk Entomoloji Dergisi, 2015

Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale

15. Fonksiyonel Gıda mı, Fonksiyonel Bileşen mi? Gıdalarda Fonksiyonellik

DAYISOYLU KENAN SİNAN, GEZGİNÇ YEKTA, CİNGÖZ ALİ, Yayın Yeri:Gıda, 2014

Uluslararası Hakemli DOAJ Derleme Makale

16. Changes of Antioxidant Activity in Different Forms and Meal of Arum maculatum in Kahramanmaras Province from Turkey

DAYISOYLU KENAN SİNAN, Yayın Yeri:ASIAN JOURNAL OF CHEMISTRY, 2010

Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale

17. Evaluation of Bioactivity of Linalool-rich Essential Oils from Ocimum basilucum and Coriandrum sativum Varieties

DUMAN AHMET DOĞAN, TELCİ İSA, DAYISOYLU KENAN SİNAN, DIĞRAK METİN, DEMİRTAŞ İBRAHİM, ALMA MEHMET HAKKI, Yayın Yeri:NATURAL PRODUCT COMMUNICATIONS, 2010

Uluslararası Hakemli SCI Özgün Makale

18. Antimicrobial Activity of Six Pomegranate (Punica granatum L.) Varieties and Their Relation to Some of Their Pomological and Phytonutrient Characteristics

DUMAN AHMET DOĞAN, ÖZGEN MUSTAFA, DAYISOYLU KENAN SİNAN, ERBİL NURCAN, DURGAÇ COŞKUN, Yayın Yeri:MOLECULES, 2009

Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale https://dx.doi.org/10.3390/molecules14051808

19. Redirection of Pyruvate Pathway of Lactic Acid Bacteria to Improve Cheese Quality

AKYOL İSMAİL, SERDAROĞLU KALBİYE, GEZGİNÇ YEKTA, DAYISOYLU KENAN SİNAN, EKİNCİ MEHMET SAİT, ÖZKÖSE EMİN, Yayın Yeri:FOOD BIOTECHNOLOGY, 2009

Uluslararası Hakemli SCI Özgün Makale https://dx.doi.org/10.1080/08905430903102562

20. Chemical Analysis of Essential Oils from Cones Rosin of Cilicican Fir Abies Cilicica Subs Cilicica

DAYISOYLU KENAN SİNAN, ALMA M HAKKI, Yayın Yeri:African Journal of Biotechnology, 2009

Uluslararası Hakemli SSCI Özgün Makale

21. Chemical analysis of essential oils from cone's rosin of Cilician fir (Abies cilicica subsp cilicica)

DAYISOYLU KENAN SİNAN, ALMA MEHMET HAKKI, Yayın Yeri:AFRICAN JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY, 2009

Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale

22. Antimicrobial activity of the essential oils of rosin from cones of Abies cilicica subsp cilicica

DAYISOYLU KENAN SİNAN, DUMAN AHMET DOĞAN, ALMA MEHMET HAKKI, DIĞRAK METİN, Yayın Yeri:AFRICAN JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY, 2009

Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale

23. Kahramanmaraş'ta Kanalizasyon Sularıyla Sulanan Tarım Alanlarında Mikrobiyal Kirlilik

Kesici Füsun, Bayraktaroğlu Emine, DAYISOYLU KENAN SİNAN, Yayın Yeri:KSÜ Fen ve Mühendislik Dergisi, 2007

Ulusal Hakemli TR DİZİN Özgün Makale

24. Baharatlık Kırmızı Biber Üretiminde Güncel Uygulamalar ve Sektörün Sorunları

ÖZTEKİN MEHMET SERDAR,IŞIKBER ALİ ARDA,DAYISOYLU KENAN SİNAN,DUMAN AHMET DOĞAN,SOYSAL YURTSEVER, Yayın Yeri:Tarım Makinaları Bilimi Dergisi, 2006

Ulusal Hakemli TR DİZİN Özgün Makale

25. Sağlık ve Beslenmede Sinbiyotikler

ÇINAR İNCİ,DAYISOYLU KENAN SİNAN, Yayın Yeri:GTD Gıda Dergisi, 2005

Ulusal Hakemli Scholar google Özgün Makale

26. Rose Hip Seed Not Waste

ÇINAR ÖZER,DAYISOYLU KENAN SİNAN, Yayın Yeri:Acta Horticulturae, 2005

Uluslararası Hakemli SSCI Özgün Makale

27. Supplementation of ice cream with different rose hip products

DUMAN AHMET DOĞAN, DAYISOYLU KENAN SİNAN, GEZGİNÇ YEKTA, ALMA M HAKKI, Yayın Yeri:Acta Horticulture, 2005

Uluslararası Hakemli SSCI Özgün Makale

28. Rose hips in yoghurt manufacturing

DAYISOYLU KENAN SİNAN, DUMAN AHMET DOĞAN, GEZGİNÇ YEKTA, ALMA M HAKKI, Yayın Yeri:Acta Horticulture, 2005

Uluslararası Hakemli SSCI Özgün Makale

29. The Microbiological and Chemical Quality of Orgu Cheese Produced in Turkey

TÜRKOĞLU HÜSEYİN, CEYLAN ZİYA GÖKALP, DAYISOYLU KENAN SİNAN, Yayın Yeri:Pakistan Journal of Nutrition, 2003

Uluslararası Hakemli Scopus Özgün Makale

30. The Microbiological and chemical quality of sıkma cheese produced in Turkey

CEYLAN ZİYA GÖKALP,TÜRKOĞLU HÜSEYİN,DAYISOYLU KENAN SİNAN, Yayın Yeri:Pakistan Journal of Nutrition, 2003

Uluslararası Hakemli scopus Özgün Makale

31. Tavuk Eti Mikroflorası ve Mikrobiyolojisi

Küçüköner E, Dayısoylu KS, Küçüköner Z, Yayın Yeri:Çiftlik Dergisi (Turkish Poultry and Feed Magazine), 1997

Ulusal Hakemli SSCI Özgün Makale

32. İçme sütünde oksidasyon ve mekanizması

ÇAĞLAR ABDULLAH,CEYLAN ZİYA GÖKALP,TÜRKOĞLU HÜSEYİN,DAYISOYLU KENAN SİNAN, Yayın Yeri:Süt Teknolojisi, 1996

Ulusal Hakemli Endekste taranmıyor Özgün Makale

33. Isıl işlemin süt proteinlerine etkisi

ÇAĞLAR ABDULLAH,TÜRKOĞLU HÜSEYİN,CEYLAN ZİYA GÖKALP,DAYISOYLU KENAN SİNAN, Yayın Yeri:Süt Teknolojisi, 1996

Ulusal Hakemli Endekste taranmıyor Özgün Makale

34. Köy Şartlarında Yetiştirilen Karakaş Koyunları Sütlerinin Çeşitli Özellikleri

AKYÜZ N, TUNÇTÜRK Y, ANDIÇ S, DAYISOYLU KENAN SİNAN, Yayın Yeri:YYÜ Zir. Fak. Dergisi, 1995

Ulusal Hakemsiz Özgün Makale

35. Türkiye de Süt Üretimi ve Pazarlaması

TAN A, KAŞOĞLU A N, DAYISOYLU KENAN SİNAN, Yayın Yeri:Çiftçi ve Köy Dünyası, 1994

Ulusal Hakemsiz Özgün Makale